Menekültek és külföldiek jogai

Védjük a menekülni kényszerülők jogait.

A világon ma is rengeteg fegyveres konfliktus zajlik, Afganisztántól Szírián át Szomáliáig. A kínzás, rabszolgaság és bántalmazás sok helyen ma is elterjedt, ehhez sokszor elég, ha más a vallásod, az életmódod vagy a politikai véleményed, mint amit az aktuális hatalom elvár. Sokszor az is elég, ha rossz helyen, rossz időben van valaki: a bombázások, háborús mészárlások válogatás nélkül szedik az áldozataikat. A nemrég biztonságos és jómódú országok is pár év alatt káoszba és nyomorba süllyedhetnek, milliókat elüldözve.

Akták ebben a témában

Kapcsolódó tematikus cikkgyüjtemények


Összes aktához


Mi abban hiszünk, hogy senkit nem szabad megölni, kínozni vagy megalázni. Hisszük, hogy senkit nem szabad bebörtönözni vagy bántani azért, mert kiáll a demokrácia mellett, mert újságíróként megírja az igazságot, mert keresztény, mert muzulmán, vagy éppenséggel mert nem vallásos, mert melegnek vagy transzneműnek született, mert konzervatív, liberális vagy szociáldemokrata, mert nem akar sorkatonaként a biztos halálba menetelni, vagy mert nő létére szeretne a saját döntései és nem rákényszerített elnyomó szabályok szerint élni.

Ezért segítünk azoknak, akiknek nem adatott meg, hogy békés, szabad helyre szülessenek, és életük, emberi méltóságuk védelmében rákényszerülnek, hogy elhagyják az otthonukat.

Te is segíthetsz

Támogasd ügyeinket és munkánkat!

További támogatási lehetőségek

Magyar Helsinki Bizottság