1% Add adód 1%-át az emberi jogok védelmére! Május 20-ig legkönnyebben az ügyfélkapun keresztül tudsz rendelkezni róla. ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

Az uniós együttműködés elősegítése a fogvatartási körülmények kapcsán – a Nemzeti Megelőző Mechanizmusok szerepe (2019-2021)

Translation is available for this content

Switch to English

A bécsi Ludwig Boltzmann Intézet által koordinált nemzetközi projekt célja 22 európai Nemzeti Megelőző Mechanizmus (Magyarországon az Alapvető Jogok Biztosa) gyakorlatának fejlesztése, az intézmények közti tapasztalatcsere és a fogvatartási körülmények európai uniós szintű harmonizációja. A projekt részeként négy témában készülnek szakmai iránymutatások a nemzetközi kötelezettségek fényében:

  1. magánelzárás,
  2. erőszakos cselekmények megelőzése,
  3. panasz- és fegyelmi eljárások,
  4. kiszolgáltatott csoportok (pl. fogyatékossággal élők) a fogvatartási intézetekben.

A projekt 2019-ben indul, a Magyar Helsinki Bizottság, mint projektpartner, a panasz- és fegyelmi eljárások témájában készíti el a szakmai anyagot, mely tárgyát képezi majd egy általa szervezendő hazai műhelybeszélgetésnek. A projekt egy nemzetközi konferenciával zárul.

EU-logoA projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság