Az uniós együttműködés elősegítése a fogvatartási körülmények kapcsán – a Nemzeti Megelőző Mechanizmusok szerepe (2019-2021)

Translation is available for this content

Switch to English

A bécsi Ludwig Boltzmann Intézet által koordinált nemzetközi projekt célja volt 22 európai Nemzeti Megelőző Mechanizmus (Magyarországon az alapvető jogok biztosa) szakmai fejlesztésének, az intézmények közti tapasztalatcsere és a fogvatartási körülmények tekintetében az európai uniós szintű harmonizáció elősegítése.

A projekt részeként négy témában készültek szakmai iránymutatást tartalmazó kézikönyvek a nemzetközi kötelezettségek fényében:

A projekt 2019-ben indult, a Magyar Helsinki Bizottság, mint projektpartner, a panaszeljárások témájában készítette el a kézikönyvet, mely téma tárgyát képezte az általa szervezett hazai műhelybeszélgetéseknek. A 2020. április 27-én és 30-án megtartott rendezvényekről további részletek találhatók itt.

A projekt záró eseménye egy nemzetközi konferencia volt 2020. november 3-4-én.

A szélesebb közönség elérése érdekében készítettünk egy rövid videót a kézikönyvünkben tárgyalt problémáról, ami itt érhető el:

 

EU-logo A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság