#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

Alternatív civil jelentés az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának

A Magyar Helsinki Bizottság párhuzamos jelentést készített az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának 100. ülésszakára, melynek során az Emberi Jogi Bizottság hazánk emberi jogi helyzetét értékeli a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya által létrehozott ellenőrző mechanizmus keretében.

Translation is available for this content

Switch to English

Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága rendszeresen vizsgálja, hogy a részes államok miképpen teljesítik a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányában vállalt kötelezettségeiket. Az Emberi Jogi Bizottság munkája során felhasználja a független szakértők vagy nem kormányzati szervezetek által benyújtott kiegészítéseket, kommentárokat, illetve párhuzamos jelentéseket.

Az Emberi Jogi Bizottság 2010 októberében értékeli a magyar kormány által készített ötödik országjelentést.

A Magyar Helsinki Bizottság 2010 márciusában összeállította az ötödik országjelentés témaköreihez kapcsolódó legfontosabb kérdések listáját, amely angol nyelven itt olvasható.

A Magyar Helsinki Bizottság által az országjelentéshez kapcsolódóan készített angol nyelvű párhuzamos jelentés itt, a legfontosabb problémák összefoglalása szintén angol nyelven itt olvasható.

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság