#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Jogszabály-véleményezés: a gyűlöletbeszéd polgári jogi szabályozása

Észrevételeink és javaslataink

A Magyar Helsinki Bizottság véleménye az ember méltóságát súlyosan sértő egyes magatartásokkal szembeni védelem érdekében szükséges jogérvényesítési eszközök biztosításáról szóló T/6219. sz. törvényjavaslatról (2008. szeptember 23.)

A Magyar Helsinki Bizottság észrevételei az ember méltóságát súlyosan sértő egyes magatartásokkal szembeni védelem érdekében szükséges jogérvényesítési eszközök biztosításáról szóló törvény tervezetéhez (2008. szeptember 3.)

A Magyar Helsinki Bizottság és a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda közös javaslata a gyűlöletbeszéd és a sérelemdíj szabályozására (2008. január 25.) – Az új Polgári Törvénykönyv kodifikálásának során a Magyar Helsinki Bizottság és a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda közös javaslatot nyújtott be az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak a gyűlöletbeszéd szabályozására. A javaslat abból a beadványból indul ki, amelyet Sólyom László nyújtott be az Alkotmánybírósághoz a Ptk. vonatkozó módosításával kapcsolatban, és igyekszik olyan megoldást felvázolni, amely a köztársasági elnök alkotmányossági aggályait kiküszöböli.

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság