#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

Megjelent a Refugee Law Reader második francia nyelvű kiadása

A Refugee Law Reader a világ első átfogó, nemzetközi, internet-alapú menedékjogi tantervmodellje és szöveggyűjteménye.

Megjelent a Refugee Law Reader második, francia nyelvű kiadása.  A Refugee Law Reader a világ első átfogó, nemzetközi, internet-alapú menedékjogi tantervmodellje és szöveggyűjteménye. Első, 2004-es kiadása óta rendszeresen frissített „élő könyvként” tükrözi a nemzetközi menedékjog fejlődését és aktuális tendenciáit. A Reader ma már nemcsak angolul, hanem franciául, spanyolul és oroszul is elérhető. A második francia nyelvű kiadás a legfrissebb angol kiadást tükrözi.

A Readert világszerte több mint  huszonötezren használták már az elmúlt évek során, egyetemi tanárok, jogászok, jogvédők és diákok egyaránt. A felkínált képzési és forrás-struktúra rugalmas, így minden oktatási és kutatási igényhez alakítható. A Reader tartalmazza a teljes aktuális nemzetközi joganyagot és annak tudományos értelmezését (jelenleg összesen mintegy ezer dokumentumot), ami teljes egészében lefedi egy akár 48 tanórás menedékjogi kurzus anyagát is. A szöveggyűjtemény külön európai, afrikai, ázsiai és latin-amerikai regionális fejezettel is rendelkezik.

Kiadó, koordinátor: Magyar Helsinki Bizottság

Szerkesztőbizottság: Maryellen Fullerton (főszerkesztő), François Crépeau, Julie Ranger (a francia kiadás szerkesztői), Rosemary Byrne, Ekuru Aukot, Bhupinder Chimni,  Madeline Garlick, Elspeth Guild, Lyra Jakulevičienė, Nagy Boldizsár, Luis Peral, Jens Vedsted-Hansen

Támogató: ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR)Európai Menekültügyi Alap Közösségi Allokáció, COST

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság