#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

Kutatási jelentés a magyar igazoltatási gyakorlatról

Szigorúan ellenőrzött iratok – A magyar igazoltatási gyakorlat hatékonyságáról és etnikai aspektusairól (kutatási jelentés)

Magyarországon évente átlagosan több mint másfélmillió igazoltatást végeztek az elmúlt évek során, így egyértelműen az igazoltatás a leggyakrabban alkalmazott rendőri intézkedés, amelynek gyakorlata egyes szociológiai kutatások szerint aránytalanul érinti a roma kisebbséghez tartozókat. A Strategies fro Effective Police Stop and Search (STEPSS) projekt keretében sz Országos Rendőr-főkapitánysággal és a Rendőrtiszti Főiskolával együttműködésben a Helsinki Bizottság arra vállalkozott, hogy hat hónapon keresztül gyűjtött adatok statisztikai elemzésével kapjon választ a kérdésre: hatékony-e a magyar rendőrség igazoltatási gyakorlata és igaz-e, hogy az igazoltatottak összetételében etnikai aránytalanságok mutathatók ki. Az Európai Bizottság AGIS Programja és a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány által támogatott kutatás eredményeit a „Szigorúan ellenőrzött iratok című kiadvány foglalja össze, amely letölthető magyar és angol nyelven.

Szigorúan ellenőrzött iratok – A magyar igazoltatási gyakorlat hatékonyságáról és etnikai aspektusairól (kutatási jelentés)

Control(led) group – Final report on the Strategies for Effective Police Stop and Search (STEPSS) Project

 

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság