#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Jogom van tudni – Jogi útmutató a menekültügyi és kiutasítási eljárásokban a nemzetbiztonsági alapon minősített adatokhoz való hozzáféréssel kapcsolatos uniós és nemzetközi jogról

Jelen jogi útmutató a vonatkozó uniós jogot és Európai Unió Bíróságának vonatkozó esetjogát, valamint az Emberi Jogok Európai Egyezményének és az Emberi Jogok Európai Bíróságának vonatkozó esetjogát mutatja be. A jogi útmutató tehát a hazai jogalkalmazóknak ad útmutatást a vonatkozó EU-s és nemzetközi normák áttekintésével. Ez segítséget nyújthat a hazai és nemzetközi bíróságok előtt a jogi érvelésben annak érdekében, hogy a hazai jogszabályokat és gyakorlatot az EU/nemzetközi jognak megfelelően értelmezzék/módosítsák.

Írta Barcza-Szabó Zita, Gruša Matevžič, Pohárnok Barbara, Jacek Białas és Nicoletta Charalambidou jelentős közreműködésével.

A jogi útmutató itt érhető el.

A jogi útmutató a Jogom van tudni projekt keretében az Európai Integrációs és Migrációs Program (EPIM) támogatásával valósult meg.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság