#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

Emberi jogi garanciák és a nemzetközi migráció

A Magyar Helsinki Bizottság, az ORFK, az UNHCR és a Cordelia Alapítvány részvételével elkészült az a közel 90 oldalas jegyzet, amely a rendőrtiszti oktatás számára összefoglalja a visszatéréshez és a határőrizethez kapcsolódó fő emberi jogi követelményeket.

A Magyar Helsinki Bizottság, az ORFK, az UNHCR és a Cordelia Alapítvány részvételével elkészült az a közel 90 oldalas jegyzet, amely a rendőrtiszti oktatás számára összefoglalja a visszatéréshez és a határőrizethez kapcsolódó fő emberi jogi követelményeket. A jegyzet elkészítését a Helsinki Bizottság, az ORFK és az UNHCR részvételével évek óta működő Háromoldalú Munkacsoport vetette fel.

 

A jegyzet tartalmát és struktúráját a szerkesztőbizottság állította össze, minden fejezetet külön megbízott szakértő írt meg. A jegyzet tematikáját két alkalommal mutattuk be egy-egy 2 napos képzés keretében, amelynek résztvevői a Rendőrség idegenrendészeti területén dolgozó vezetői és középvezetői állományából kerültek ki.

A jegyzet a képre kattintva letölthető.

A kiadvány létrejöttét az Európai Visszatérési Alap Nemzeti Allokációja által finanszírozott „Visszatérés emberi jogi garanciákkal” című projekt tette lehetővé.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság