Auróra – józsefvárosi jegyző: 2–0

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a ma kihirdetett jogerős ítéletével hatályon kívül helyezte a Józsefvárosi Önkormányzat jegyzőjének az Auróra-Kert bezáratásáról hozott határozatát. A közkedvelt közösségi helyet működtető kft.-t a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje képviselte.

A bíróság megállapította, hogy a jegyzőnek nem volt jogalapja a bezáratásra, mert az általa hivatkozott településkép-védelmi problémáknak nincs közük a Kert kereskedelmi működéséhez.

Ez már a második olyan eljárás, ahol az önkormányzattal szemben az Aurórának adtak igazat a hatóságok, bíróságok. Még augusztusban az Auróra Kioszkot bezárató önkormányzati határozatot semmisítette meg a Fővárosi Kormányhivatal. Ennek köszönhetően indulhatott újra a közösségi ház kantinja.

Mind a Kormányhivatal előtti, mind a mostani bírósági eljárásban Győző Gábor, a Helsinki Bizottság ügyvédje képviselte az Aurórát üzemeltető Marom Klub Kft.-t.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság