#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Az alternatív szankciók alkalmazásával foglalkozó eseményünk szakmai anyagai

Ahogyan globálisan, Magyarországon is szinte folyamatosan csökken mind a vagyon elleni, mind az erőszakos bűnözés a kétezres évek eleje óta, ugyanakkor ezzel egyidőben észlelhetően szigorodnak nemzetközi szinten is a kriminálpolitikák – mintha egyre durvuló bűnözési helyzetre adnának választ. Az Európa Tanács éves börtönpopulációs statisztikája szerint a 2021. január 31-i adatok alapján Magyarország a legmagasabb börtönnépességű országok közé tartozik. A nem szabadságelvonó büntetések aránya alacsony a hazai statisztikák szerint.

Az alternatív szankciók alkalmazásával kapcsolatos közös gondolkodás jegyében „A szabadságvesztés büntetés alternatíváihoz való egyenlő esélyű hozzáférés előmozdítása Európában” című nemzetközi projektünk keretein belül háromnapos szakmai eseményt tartottunk 2022. november 16-18. között. Az eseményhez készült, szakembereknek szóló kézikönyv, valamint az eseményen elhangzott előadások letölthetők ebben a bejegyzésben.

 
Letölthető anyagok


Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság