#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

A Magyar Helsinki Bizottság a Belügyi Alapok Monitoring Bizottságának tagja

A Belügyminisztérium nyílt pályázat alapján az Európai Unió Belügyi Alapok Monitoring Bizottságának tagjává választotta a Magyar Helsinki Bizottságot a 2021-2027 közötti költségvetési ciklusra. 

Feladatunk, hogy a Belügyi Alapok alá tartozó három eszközből (a Belső Biztonsági Alap, a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap és a Határigazgatási és Vízumpolitikai Eszköz) finanszírozni tervezett projekteknek az alapjogokkal való összhangját vizsgáljuk. Azaz a pályázatok kiírásától azok megvalósításán át monitorozzuk, hogy az uniós források elköltésekor a hatóságok és a nyertes szervezetek, cégek, az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglalt jogokat maradéktalanul tiszteletben tartották.

A Monitoring Bizottság munkájával kapcsolatos dokumentumokat a Belügyminisztérium ezen az oldalon folyamatosan közli, de az ülések után itt is beszámolunk majd arról, ha valamelyik projekttel kapcsolatban problémát jeleztünk, vagy észrevételeket tettünk. A Monitoring Bizottság 2023 nyara előtti dokumentumai az archivált oldalon, itt érhetőek el.

Amennyiben úgy érzi, hogy a Belügyi Alapok alá tartozó projekt során sérülhetnek az Alapjogi Chartában foglalt emberi jogok, vagy bármilyen szabálytalanságot észlel a projektek végrehajtása során, kérjük forduljon a Monitoring Bizottságban a Magyar Helsinki Bizottságot képviselő munkatársunkhoz, Léderer Andráshoz az andras.lederer@helsinki.hu címen.

  • Észrevételeink a Határigazgatási és Védelempolitikai Eszköz Plusz (HAVE Plusz) egyes intézkedéseinek finanszírozhatóságával kapcsolatban
  • A Monitoring Bizottság 2023. április 5-i ülésének jegyzőkönyve
  • Az értékelési szempontok elfogadásával kapcsolatos 2023. július 19-i írásbeli döntéshozatal (szavazás) jegyzőkönyve
  • Civil szervezetek közös álláspontja a 2021-2027 programozási időszak intézkedéseinek értékelési tervéhez (2023. október 10.)

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság