#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Vásárolj emberi jogokat – ügyfeleink ajánlásával!

Elérkezett az ajándékozás ideje! Ha idén te is próbálsz igazán hasznos és nemes ajándék ötletekkel előrukkolni, akkor a legjobb helyen jársz! A Helsinki rendhagyó karácsonyi vásárán emberi jogok vásárlásával támogathatod jogvédő munkánkat.
Vásárolj emberi jogokat a dobozra kattintva! Köszönjük!

Ismerjék meg Szász Barna indexes újságírót, akit anno 2012-ben a Milla tüntetésén vertek meg szélsőségesek. A rendezvényről tudósított, mikor az ellentüntetők közül többen szidalmazták, lezsidózták és lökdösni kezdték. Erre a rendőrsorfal mögött állók is felfigyeltek, és kétszer is kérték a készenléti rendőröket, intézkedjenek. Ők azonban semmit sem tettek az újságíró védelmében.

Az egyik hőzöngő később ököllel arcon ütötte Szász Barnát, akinek eltörött az orra. Egyik kollégája felismerte a tettest, szólt a rendőröknek, de ők akkor sem tettek semmit. Az áldozat feljelentést tett és panaszt nyújtott be a rendőri intézkedés elmulasztása miatt. Támadóját közösség tagja elleni erőszak miatt jogerősen elítélték, de a rendőri mulasztás miatt az eljárás még ma is folyik, igaz, azóta már nemzetközi szinten.

A Helsinki Bizottságnak muszáj kitartania és hosszú éveken át képviselnie ügyfeleit a bíróságokon, hogy eredményes legyen. Arra kérünk, tarts ki te is mellettünk, hogy senki ne maradhasson magára a hasonló esetekben!

Köszönjük az adományod!

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság