Kölcseys tanárok: az igazság a mi oldalunkon van

Ma kezdődött a Fővárosi Törvényszéken a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium öt kirúgott tanárának tárgyalása, akiket polgári engedetlenkedésük miatt tavaly szeptemberben bocsátott el a Belső-Pesti Tankerületi Központ. 

A munkaügyi bíróságon mind az öt elbocsátott tanár, Molnár Barbara, Ocskó Emese, Palya Tamás, Sallai Katalin és Törley Katalin elmondta, miért vettek részt a polgári engedetlenségi akcióban, és ez hogyan zajlott. A pedagógusok romló reálkeresetük és növekvő munkaterhük ellen, illetve a közoktatás helyzetének javítása érdekében vállalták a polgári engedetlenséget, mert már csak ez maradt az egyedüli érvényes eszközük.

Törley Katalin, Sallai Katalin, Palya Tamás, Ocskó Emese, Molnár Barbara felperesek,valamint Paragh Györgyi és Tóth Balázs ügyvédek

A felperes tanárok egyezséget ajánlottak a Belső-pesti Tankerületi Központnak: mindannyian elállnának a perköltség igénytől, a kamattól és a sérelemdíjtól is, de a végkielégítést és a felmentési díjat szeretnék megkapni. Egyelőre azonban nem született egyezség.

A következő tárgyalás június 14-én, szerdán lesz a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumán. Az elsőfokú ítélet csak későbbre várható.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság