#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

Szeminárium a kísérő nélküli kiskorú menedékkérőkről

A kísérő nélküli kiskorúak menedékjoghoz való hozzáféréséről tart szemináriumot a France Terre d’Asile nevű francia civil szervezet és a Helsinki Bizottság. A rendezvény helyszíne és időpontja: Budapest, 2012. október 30. Várjuk a téma iránt érdeklődő gyermekvédelmi, menekültügyi szakembereket.

A szeminárium hasznos alkalom a menekültügyi, idegrendészeti és gyermekvédelmi szakemberek, ügyintézők, ügyvédek, ügygondnokok számára, hogy gazdagítsák a családjuktól elszakított gyermekekkel kapcsolatos ismereteiket.  Reményeink szerint az egynapos program gondolatébresztő eszmecserére biztosít lehetőséget, bemutatva az Európai Unió más tagállamainak előremutató gyakorlatait.

A rendezvény alapjául az Európai Bizottság által támogatott nemzetközi kutatás szolgál, a kutatási jelentés összefoglalója angolul elérhető itt.

A rendezvény programja innen letölthető. Angol, francia és magyar nyelvű tolmácsolás biztosított, az utazás azonban egyénileg, önköltségen történik.

 

Jelentkezni a Helsinki Bizottságnál a helsinki@helsinki.hu/ email címen lehet a résztvevő és szervezetének megjelölésével.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság