Megkezdődött a Fidesz elleni perünk tárgyalása

A Magyar Helsinki Bizottság jó hírneve megsértése miatt indított személyiségi jogi pert a Fidesszel és frakciószóvivőjével, Halász Jánossal szemben. Az első tárgyalási napon az alperesek nevében ügyvédjük ellenkérelmet terjesztett elő.

Ma megkezdődött a Helsinki Bizottság kontra Fidesz per tárgyalása. Immáron a harmadik. Az előző kettőt a jogvédő egyesület jogerősen megnyerte a kormánypárttal szemben.

Az alperesek jogi képviselőjétől megtudhattuk azt a meghökkentő dolgot, hogy a Fidesz és frakció-szóvivője, Halász János a tavaly áprilisi sajtótájékoztatón nem tekintette Soros-szervezetnek a Helsinki Bizottságot. Valamint azt is a bíróság tudtára adták, hogy szerintük nincs jogilag kimutatható kapcsolat Halász fideszes parlamenti képviselő és a Fidesz-MPSZ nevű párt között, mivel alperesi álláspont szerint Halász János nem a Fidesz képviseletében tartott sajtótájékoztatót. Pedig az eseménynek helyet adó terem Fidesz-logóval volt feldíszítve, többszörösen is, valamint a tájékoztató anyaga aztán a Fidesz Youtube-csatornájára és honlapjára is felkerült.

Tárgyalóteremben úgy tűnik, kevésbé harcias a kormánypárt, mint saját fészkében.

Frissítés:

Tudomásunk szerint Halász képviselő sajtó-helyreigazítást kezdeményezett egynémely az ügyről beszámoló orgánumnál. Ezért nyilvánosságra hozzuk a párt és Halász János ellenkérelmét. A dokumentum innen tölthető le.

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság