Képzési segédanyag – Nemzetközi és európai sztenderdek a gyűlölet-bűncselekmények büntetőjogi üldözése kapcsán

A Magyar Helsinki Bizottság gyakorlatorientált, interaktív továbbképzéseket szervezett bírák, ügyészek, ügyvédek és rendőrök számára a gyűlölet-bűncselekményekkel szembeni hatékony büntetőjogi fellépés tárgyában. 

A hat képzési alkalomra 2016. január és március között került sor. A Magyar Igazságügyi Akadémián tartott, bíráknak és ügyészeknek szóló képzésen; valamint az ügyvédeket célzó képzéseken használtuk a „Nemzetközi és európai sztenderdek a gyűlölet-bűncselekmények büntetőjogi üldözése kapcsán” című képzési segédanyagot.

A segédanyag átfogó jelleggel ismerteti a gyűlölet-bűncselekményekkel szembeni hatékony büntetőjogi fellépésre vonatkozó állami kötelezettségek univerzális és regionális normatív kereteit, különös figyelmet irányítva az Emberi Jogok Európai Bírósága vonatkozó joggyakorlatára. Ez utóbbi témakörön belül az olvasó megismerheti a képzési anyag véglegesítéséig kirajzolódott strasbourgi sztenderdeket a különös gondossággal végzett, hatékony nyomozás, valamint a rasszista, vallási és egyéb előítéletes indíték feltárására vonatkozó kötelezettség témájában.

 

A képzési segédanyag a Magyar Helsinki Bizottság „Gyakorlati szakemberek kapacitásfejlesztése gyakorlatorientált képzéssel a rasszista, homofób és egyéb gyűlölet-bűncselekmények üldözése érdekében” című, az Európai Unió által finanszírozott projektje keretében készült.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság