Jogszabály-véleményezés: büntetések és intézkedések végrehajtása

Észrevételeink és javaslataink a büntetés-végrehajtási joganyag módosításai kapcsán

A Magyar Helsinki Bizottság véleménye a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény és ehhez kapcsolódóan más törvények módosításáról szóló T/12179. számú törvényjavaslatról (2016. szeptember 26.)

A Magyar Helsinki Bizottság véleménye az egyes büntető tárgyú törvényeknek az Emberi Jogok Európai Bíróságának a Varga és társai kontra Magyarország ügyben hozott ítéletéhez kapcsolódó módosításáról szóló törvénytervezet kapcsán (2016. szeptember 8.)

A Magyar Helsinki Bizottság észrevételei a rendvédelmi szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény tervezete kapcsán (2015. február 4.)

A Magyar Helsinki Bizottság véleménye az új büntetés-végrehajtási törvény végrehajtási rendeleteinek tervezeteiről (2014. november 5.)

A Magyar Helsinki Bizottság véleménye a rendőrségi fogdák rendjéről szóló BM rendelet tervezetéről (2014. augusztus 19.)

A Magyar Helsinki Bizottság véleménye a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló törvény tervezetéről (2013. szeptember 27.)

A Magyar Helsinki Bizottság véleménye a kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vagy büntetés elleni egyezmény fakultatív jegyzőkönyvének kihirdetéséről szóló 2011. évi CXLIII. törvény módosításának tervezetéről (2012. október 26.)
(Lásd még: Pozitív irányú jogszabályi módosítások a kínzás megelőzése érdekében)

A Magyar Helsinki Bizottság észrevételei az az egyes büntetőjogi tárgyú igazságügyi miniszteri rendeletek módosításáról szóló előterjesztés kapcsán (2012. július 30.)

A  Magyar Helsinki Bizottság véleménye a kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vagy büntetés elleni egyezmény fakultatív jegyzőkönyvének kihirdetéséről szóló törvény tervezetéről (2011. október 21.)

A Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért véleménye az egyes büntető vonatkozású törvények módosításáról szóló törvénytervezetr ől (2011. szeptember 14.)

A Magyar Helsinki Bizottság észrevételei a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és az elzárás végrehajtásáról szóló kormány-előterjesztés tervezete kapcsán (2009. november 11.)

A Magyar Helsinki Bizottság véleménye a büntetések és intézkedések végrehajtásáról szóló törvényjavaslatról (2005. május 5.)

A Magyar Helsinki Bizottság véleménye a büntetések és intézkedések végrehajtásáról szóló törvényjavaslatról (2004. augusztus)

A Magyar Helsinki Bizottság véleménye a büntetések és intézkedések végrehajtásáról szóló törvény szabályozási elveinek tervezetéről (2003)

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság