Itt az idő, hogy ismét lehessen látogatókat fogadni a börtönökben

Még mindig nem lehet látogatni a börtönökben, annak ellenére, hogy 2022. március 7-én a legtöbb járványügyi korlátozást eltörölte a magyar kormány. Több tízezer családtag, akik között rengeteg gyermek van, vár arra, hogy újra találkozhasson fogvatartott szerettével, és hogy amikor újra találkoznak, megölelhessék, megérinthessék egymást.

Nagy szükség van arra, hogy főleg az elmúlt időszak viszontagságai után újra láthassák egymást a börtönbüntetésüket töltők és családtagjaik, és a látogatás során megfoghassák egymás kezét, megölelhessék, megpuszilhassák egymást, ezzel is kifejezve támogatásukat afelől, hogy otthon várják szeretteiket.

A FECSKE (Fogvatartottakat és Családjukat Képviselő Csoport) levélküldő kampánnyal segíti a hozzátartozókat és támogatóikat abban, hogy elmondhassák:

  • embertelen és igazságtalan, hogy 2019 óta nem lehet a személyes látogatás alkalmával a családtagoknak megérinteni egymást,
  • teljességgel elfogadhatatlan, hogy a járványügyi korlátozások legtöbbjének eltörlése ellenére továbbra sem lehet látogatni a börtönökben.

 

Fotó: Györffy Anna

 

Ha támogatod ezt a kezdeményezést, akkor küldj te is üzenetet dr. Tóth Tamásnak, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának, és kérd, hogy mihamarabb találkozhassanak fogvatartottak és családjaik, és ezekre a régen várt találkozásokra plexi nélkül kerüljön sor. 

Oszd meg másokkal is, hogy minél több emberhez eljusson a híre!

 

Mi még a baj a fogvatartottak kapcsolattartásával? Összegyűjtöttük a fogvatartottak kapcsolattartását nehezítő tényeket.

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság