Hétköznapok hősei: Horváth Roland János

Egy közéleti Facebook-posztja miatt beperelte őt a paksi polgármester. Az állítólagos rágalmazás miatt indított magánvádas büntetőeljárást ügyfelünk nyerte meg.

A Hétköznapok hősei olyan emberek, akik tettek azért, hogy mindannyiunknak jobb legyen akkor, amikor kiálltak másokért vagy saját magukért, és felléptek az igazságtalanság ellen.

Hétköznapok hősei Horváth Roland

Horváth Roland János a „Pakson hallottam” Facebook-csoport egyik adminisztrátora. A COVID-járvány idején Szabó Péter polgármester sokak szerint a város számára előnytelen hulladékszállítási szerződést kötött. Ügyfelünk ezt bírálta a mintegy 12 ezres Facebook-csoportban. Bejegyzésében arra is utalt, hogy a fideszes polgármesternél akár hűtlen kezelés gyanúja is felmerül. A vérig sértett polgármester magánvádas eljárást indított ellene rágalmazás vétsége miatt. A büntetőeljárást ugyan bűncselekmény hiánya miatt megszüntette a Paksi Járásbíróság, de a bűnügyi költségként nevetségesen alacsony összeget állapított meg a polgármester terhére. Pedig angliai otthonából Horváth Roland Jánosnak a per miatt háromszor is Paksra kellett utaznia. Ügyfelünk nem akarta elfogadni, hogy a teljesen abszurd vádaskodás tetemes költségét neki kelljen viselnie, miközben nem követett el semmiféle bűncselekményt. A Magyar Helsinki Bizottság közbelépése nyomán végül a polgármesternek ki kellett fizetnie az 541 ezer forintot Horváth Roland Jánosnak.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság