#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Jelentéseink a Faji Megkülönböztetés Valamennyi Formájának Kiküszöbölésére Létrejött Bizottság számára

Translation is available for this content

Switch to English

Az ENSZ Közgyűlése New Yorkban 1965. december 21-én fogadta el a Faji Megkülönböztetés Valamennyi Formájának Kiküszöböléséről Szóló Egyezményt, amit Magyarországon az 1969. évi 8. törvényerejű rendelettel hirdettek ki.

Az Egyezmény betartása felett őrködő bizottság 18 szakértőből áll. A biztottság egyrészt rendszeresen vizsgálja, hogy a részes államok betartják-e az Egyezményben foglaltakat, másrészt egyéni panaszokat is elbírál.

Az alábbiakban az Egyezmény magyarországi érvényesülésével kapcsolatos dokumentumok és a Magyar Helsinki Bizottság által a Faji Megkülönböztetés Valamennyi Formájának Kiküszöbölésére Létrejött Bizottságnak benyújtott párhuzamos jelentések és egyéb dokumentumok olvashatóak.

Az összevont 14., 15., 16. és 17. országjelentéshez kapcsolódó anyagok (2002):
– A Magyar Helsinki Bizottság és a Roma Sajtóközpont által az országjelentéshez kapcsolódóan készített angol nyelvű párhuzamos jelentése itt olvasható.

– A Bizottság által elfogadott országjelentés itt található.

Az összevont 18., 19., 20., 21., 22., 23., 24. és 25. országjelentéshez kapcsolódó anyagok (2019):
– A Magyar Helsinki Bizottság által az országjelentéshez készített angol nyelvű párhuzamos jelentése itt olvasható. A Faji Megkülönböztetés Valamennyi Formájának Kiküszöbölésére Létrejött Bizottság ülését követően benyújtott kiegészítő információk itt érhetők el.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság