Azonosítás és segítség nélkül

A tanulmány azt vizsgálja, hogy az átdolgozott Befogadási Irányelv és az átdolgozott Eljárási Irányelv a kínzás áldozatokra és a traumatizált menedékkérőkre vonatkozó előírásait miként ültették át egyes uniós tagországok. A vizsgálat Bulgáriát, Görögországot, Horvátországot, Lengyelországot, Magyarországot, Romániát, Szlovákiát és Szlovéniát érintette. A kutatás egyik legfontosabb megállapítása, hogy mivel az irányelvek több jelentősebb pontját egyáltalán nem, vagy nem megfelelően ültették át a vizsgált országok jogrendjébe, a sérülékeny menedékkérőket nem azonosítják be és ebből következően nem részesülnek megfelelő ellátásban sem.

A kiadvány az ACESO projekt keretében született, mely részben az Európai Bizottság finanszírozásában valósult meg. A Magyar Helsinki Bizottság vezetésével a projektben a Cordélia Alapítvány, a Croatian Law Centre, a Foundation for Access to Rights, az Assistance Centre for Torture Survivors és a Greek Council for Refugees vett részt.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság