#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

A szabadságelvonás alternatívái válsághelyzet idején (2021)

Translation is available for this content

Switch to English

A Magyar Helsinki Bizottság nemzetközi összehasonlító kutatásban vesz részt, melyben a koronavírus-járvány hatását vizsgálja a szabadságvesztés büntetés alternatíváját jelentő büntetések és intézkedések magyar szabályozására és alkalmazására.

A kutatásban arra a kérdésre keressük a választ, hogy milyen hatással volt a járványhelyzet például a közérdekű és jóvátételi munka, valamint a korai szabadítás jogintézményei, azaz a reintegrációs őrizet és a feltételes szabadságra bocsátás szabályozására és alkalmazására, de vizsgáljuk a pártfogói felügyelői tevékenységet érintő tapasztalatokat is.

A projektben készült országjelentések itt elérhetők:

A nemzeti kutatási jelentések alapján a projektet vezető Penal Reform International 10 pontos javaslatcsomagot készített az alternatív szankciók hatékonyabb alkalmazására válsághelyzet esetén.

 

 

A nemzetközi összehasonlító kutatást a Penal Reform International (PRI) koordinálja, ami az International Penal and Penitentiary Foundation (IPPF) pénzügyi támogatásának köszönhetően jött létre „A börtönbüntetés alternatívái és a szabadulást követő támogatás a COVID-19 világjárvány idején történő végrehajtása és kezelése terén mutatkozó hiányosságok megoldása” című projekt részeként.

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság