#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

A Helsinki ott segít, ahol tud

Helsinkisként, a Magyar Helsinki Bizottság egyesületi tagjaiként és munkatársaiként fontosnak tartjuk, hogy megtaláljuk a segítségnyújtásnak minden olyan módját, amivel a járvány elleni védekezést kézzelfogható módon és nem csak jogi eszközökkel segíthetjük. A Magyar Helsinki Bizottság szolidaritási akciói ezért nem álltak meg annál a kétmillió forintos adománynál, amit az otthoni szakápolási szolgálatok dolgozóinak védőeszközeire használt fel a Jobbulást Alapítvány. 

Már a kijárási korlátozások bevezetése előtt sokan felajánlottuk segítségünket az irodánk közelében és a saját lakókörnyezetünkben élőknek. Bevásárolunk és ebédet szállítunk ki nekik azóta is, hogy ők otthon maradhassanak, és ne kockáztassák az egészségüket.

A múlt héten adtunk át az Ablak a padra kampány gyűjtésére néhány jól használható, de számunkra nélkülözhető elektronikai eszközt. A kampány szervezői azokhoz a hátrányos helyzetű gyerekekhez juttatják el a laptopjainkat, akik egyébként kiszorulnának a digitális oktatásból.

Többen részt vettünk a Vöröskereszt által szervezett véradáson, ezzel felhívva a figyelmet rá, hogy járványhelyzetben is szükség van a kórházakban vérre.

 

Emellett csapatunkból ketten is tagjai annak a kis önkéntes manufaktúrának, amely már több mint 120 textilmaszkot készített el. A maszkokat hajléktalanszállóknak ajánlottuk fel, ahol nem csak a szociális munkások, de az ott élő hajléktalan emberek is kaphattak belőle.

Ezek a kezdeményezésekkel és felajánlásokkal magunknak is szívességet teszünk, hiszen minden nap megerősítenek minket abban, hogy még egy ilyen helyzetben sem vagyunk tehetetlenek: szervezetként, és egyénekként is fontos számunkra a szolidaritás. Ha pedig sikerül példát mutatva másokat is motiválni, hogy észrevegyék a lehetőséget a segítségnyújtásra, akkor nagyon örülünk.

Aktuális akcióinkról rendszeresen beszámolunk az Instagram feed-ünkben, érdemes követni minket!

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság