A Helsinki Bizottság sajtópert nyert a Magyar Nemzet és a Magyar Nemzet Online ellen

A Helsinki Bizottságról szóló valótlan állításainak helyreigazítására kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Nemzetet és a Magyar Nemzet Online-t.

2009. szeptember 22-én lezárult az a sajtó-helyreigazítási per, amelyet a Magyar Helsinki Bizottság indított a Magyar Nemzet és a Magyar Nemzet Online ellen a Bizottság tevékenységéről szóló, 2009. februári és márciusi cikkek kapcsán.

A 2009 márciusában indult perben a Fővárosi Bíróság arra kötelezte az alperes újságokat, hogy a cikkekben közölt valótlan állításaikkal szemben tegyék közzé: a Helsinki Bizottság a hazai és a nemzetközi sajtóhoz és a Legfőbb Ügyészséget fordulva hívta fel a figyelmet a 2006. őszi rendőri fellépések során történt jogsértésekre, valamint a rendőri túlkapások éppen a Helsinki Bizottság jelzései nyomán kerültek az ENSZ Kínzás Elleni Bizottságának látókörébe.

Az elsőfokú ítélet a mai napon jogerőssé vált. Így a Magyar Nemzetnek és a Magyar Nemzet Online-nak helyre kell igazítania valótlan állításait, és el kell ismernie a Helsinki Bizottságnak a 2006. őszi események feltárásában játszott fontos szerepét.

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság