Mintalevél a személyes látogatófogadás engedélyezéséhez

Itt az idő, hogy ismét lehessen látogatókat fogadni, és annak szabályairól megfelelő tájékoztatást kapjanak a fogvatartottak és hozzátartozóik. Sok tízezer hozzátartozó feszülten várja már, hogy végre személyesen találkozhasson rég nem látott szerettével. Nincs elfogadható ok arra, hogy az állam továbbra is megakadályozza ezt.

A magyar kormány 2022. március 3-án bejelentette, hogy 2022. március 7-től megszűnik a járványügyi intézkedések többsége (pl. maszkviselési kötelezettség, védettségi igazolvány felmutatásának kötelezettsége). A jelenlegi helyzetben, amikor már az egészségügyi és szociális intézményekben is lehet látogatókat fogadni, akkor a fogvatartottak hozzátartozóinak is joga van ahhoz, hogy láthassa a családtagját. Ezért mintalevelet írtunk, amit a hozzátartozók kitöltve meg tudnak küldeni a BVOP-nak, kérve, hogy mihamarabb engedélyezzék a látogatófogadást.

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság