Mi jó sülhet ki abból, ha a Helsinki Bizottságot támogatod karácsonykor?

December zajlik ugyanis az idén 30 éves Helsinki Bizottság karácsonyi adománygyűjtő kampánya, amivel egyben szeretnénk felhívni a figyelmet az emberi jogok támogatásának fontosságára is. Ez a rendhagyó karácsonyi vásár abban segít, hogy még legalább 30 évig elláthassuk jogvédő tevékenységünket Magyarországon.

Támogasd a munkánkat a dobozra kattintva! Köszönjük! 

Budapest a Helsinki Bizottságnak köszönheti a legjobb iráni cukrászdáját

Ismerjétek meg ügyfelünket, Freedont, akinek politikai okokból kellett elhagynia Iránt. Az életébe került volna, ha ott marad. Családja, mely hazájában maradt, továbbra is szenved az elnyomó rezsimtől.

Menedékkérelmét 2015-ben nyújtotta be Magyarországon, de csak most, a hetekben született bírói döntés, mely elismeri őt menekültként. Az évek alatt beilleszkedett nálunk, cukrászként dolgozik Budapesten. Műhelyében látogattuk meg ügyvédünkkel, az őt éveken át képviselő Sánta Szabolcs Miklóssal.

Freedon esete csak egy a sokból. Iránban sokakat kényszerít rá megalapozott félelmük, hogy útnak induljanak. Nincs más esélyük. A Freedonhoz hasonló menekülőknek nyújt segítséget Magyarországon a Helsinki Bizottság.

Kérünk, támogasd jogvédő munkánkat, hogy a jövőben is biztosítani tudjuk az ő jogi képviseletüket!

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság