1% Add adód 1%-át az emberi jogok védelmére! Május 20-ig legkönnyebben az ügyfélkapun keresztül tudsz rendelkezni róla. ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

Menedékkérők a határokon – Megjelent a Human Rights Watch jelentése az ukrán menekültügyi rendszerről

A világ egyik vezető emberi jogi szervezetének legújabb jelentése 161 menekülttel és migránssal Ukrajnában, Szlovákiában és Magyarországon készített interjún alapul.

Kijev, 2010. december 16. A világ egyik vezető emberi jogi szervezetének legújabb jelentése  161 menekülttel és migránssal Ukrajnában, Szlovákiában és Magyarországon készített interjún alapul. A jelentés szerint bár a fogvatartási körülmények javultak bizonyos fogdákon, továbbra is sok menedékkérő esik embertelen és megalázó bánásmód áldozatául Ukrajnában.

A jelentés szerint az ukrán menekültügyi rendszer nem képes hatékony nemzetközi védelmet biztosítani menedékkérőknek és menekülteknek. A Human Rights Watch szintén kritizálja, hogy nemzetközi jogi kötelezettségeiket megsértve, az Európai Unió külső schengeni határán rendszeresen utasítanak ki menedékkérőket Ukrajnába a szlovák és magyar hatóságok.

A jelentés elérhető angolul itt.

A Népszabadság internetes felületén jelentette meg a szerző, Simone Troller cikkét a témában.

 

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság