#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

Külföldiek Magyarországon – segédlet újságíróknak (2011)

A legtöbb bevándorló kínai, ugye? Létezik olyan, hogy „gazdasági menekült”? A külföldiek körében tényleg több a bűnöző? Mi a különbség a kiutasítás, a kitoloncolás és a kiadatás között? Tényleg rohamosan nő a Magyarországon élő külföldiek száma?

Az újságírók gyakran szembesülnek ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, amelyekre a magyar nyelven elérhető szakirodalom nem, vagy csak hosszas kutatás után ad választ.

A Magyar Helsinki Bizottság Menekültek Világnapja alkalmából megjelentetett kiadványában a migráció és a menekültügy témájának szabatos bemutatásához kíván segítséget nyújtani újságírók számára. A segédlet (ami egy 2009 hasonló kiadvány felújított változata) röviden és közérthetően bemutatja a migráció hátterében álló okokat, a migrációhoz és menekültügyhöz kapcsolódó alapvető fogalmakat, továbbá tények közlésével igyekszik eloszlatni a témához kapcsolódó leggyakoribb téveszméket.

Támogatta: Európai Integrációs Alap

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság