#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Kőszeg Ferenc kapta a ProAsyl német segélyszervezet emberi jogi díját

Emberi jogi díjat kap a ProAsyl német segélyszervezettől Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság elnöke — jelentették be csütörtökön Frankfurtban, a szervezet székhelyén.

Emberi jogi díjat kap a ProAsyl német segélyszervezettől Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság elnöke — jelentették be csütörtökön Frankfurtban, a szervezet székhelyén.

A húszéves fennállását ünneplő német szervezet első alkalommal ad át díjat azoknak, akik „példamutató elkötelezettséget” tanúsítottak a menekültek segítésében.

Kőszeg Ferenc mellett a német Stefan Schmidt kapja a díjat, aki a „Cap Anamur” névre keresztel hajó kapitányaként 2004-ben 37 menekültet mentett ki a vízből a Földközi-tengeren, az olasz hatóságok azonban eljárást indítottak ellene embercsempészet vádjával.

Kőszeget azért találta érdemesnek a Pro Asyl alapítványa a kitüntetésre, mivel évtizedek óta küzd az állampolgári és emberi jogokért. Az indoklásban kiemelték, hogy Kőszeg hozta nyilvánosságra az ukrán menekült- és fogolytáborokban uralkodó katasztrofális állapotokat.

Forrás: Népszabadság Online, MTI

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság