#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Jelentkezési lehetőség – Ingyenes képzés Debrecenben ügyvédeknek az alapjogi normaalkalmazásról, az EU Alapjogi Chartájáról és eljárási utakról

A Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért egynapos továbbképzési eseményt hirdet ügyvédek részére Az alapjogok és az Európai Unió Alapjogi Chartájának használata az ügyvédi munkában címen. A képzés 2023. november 23-án 9 és 17 óra között lesz Debrecenben.

Miért kell beszélnünk az alapjogokról? Miért kerül fókuszba az Európai Unió Alapjogi Chartája?

A legkülönbözőbb szakjogági ügyvédi munkák során megjelenhet az alapjogi normaalkalmazás szükségessége, ez azonban gyakran elhanyagolt terület. Az alapjogok és alapjogi dokumentumok alkalmazhatóságának, az alapjogi érvelés alkalmazását lehetővé tevő eljárási utaknak és azok viszonyának ismerete a jogi képviselet hatékonyságához, valamint a jogfejlesztéshez is hozzájárulhat.

Az Európai Unió Alapjogi Chartája, mint az Európai Unió alapjogi katalógusa, a maga alkalmazási keretei között hatékony jogi eszköz, amely az uniós jog végrehajtását érintő ügyekben erősítheti jelentősen az ügyvédi munkát. Fontos ezért, hogy az ügyvédi hivatásrend képviselői minél szélesebb körben ismerjék az alapjogi dokumentumokat, így az EU Alapjogi Chartáját is, valamint alkalmazzák ezeket elősegítve a saját képviseleti munkájukat és az alapjogok érvényesülését.

Mi a képzési esemény háttere?

A képzés ügyvédek számára ingyenesen biztosított továbbképzési eseménynek minősül. A tanfolyam típusú képzési eseményt a MÜK nyilvántartásba vette (nyilvántartási szám: NY002957/2023). A képzési eseményen való részvétellel 8 kreditpont szerezhető meg.

A képzési eseményt az Európai Unió finanszírozásában megvalósuló, az Európai Unió Alapjogi Chartájának, mint peres eszköznek széleskörűbb hazai alkalmazásával  foglalkozó „CharterWise” című projekt részeként szervezi a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért.

Kinek szól a képzés?

A képzési esemény szakterülettől függetlenül szól minden ügyvédnek. A képzési eseményen résztvevő ügyvédek továbbképzési kreditpontot szerezhetnek. A képzési esemény ingyenes, ebédet a szervezők biztosítanak. Az esemény nyelve a magyar.

Hogyan és meddig lehet jelentkezni?

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni 2023. november 10-ig lehet a következő felületen: https://forms.gle/G5q8qK9KgG4XtuaQ8

A helyek száma korlátozott, amelyeket főszabály szerint jelentkezési sorrendben töltünk fel.

A teljes képzési program ezen a linken érhető el.

A képzési esemény az Európai Unió finanszírozásával valósul meg.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság