#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

Ingyenes jogi segítségnyújtás nemzetközi védelemre szorulóknak

A Bizottság szakszerű ingyenes jogi tanácsadást és képviseletet biztosít a legtöbb olyan magyarországi helyszínen, ahol nemzetközi védelemre szoruló külföldieket helyeznek el vagy tartanak fogva.

A Magyar Helsinki Bizottság – 1998 óta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) partnerszervezeteként – több mint 5 000 menedékkérőnek nyújtott segítséget országos ügyvédhálózatán keresztül. A Bizottság szakszerű ingyenes jogi tanácsadást és képviseletet biztosít a legtöbb olyan magyarországi helyszínen, ahol nemzetközi védelemre szoruló külföldieket helyeznek el vagy tartanak fogva (menekülttáborokban, közösségi szállásokon és idegenrendészeti őrzött szállásokon). Ezen kívül a Bizottság rendszeresen véleményezi a bevándorlással és menekültüggyel kapcsolatos jogszabályalkotást, illetve értékeli, elemzi a kapcsolódó jogalkalmazást. A Bizottság jogi szaktanácsadással és származási országinformációval látja el ügyvédhálózatát, és emellett rendszeresen szervez képzéseket a hazai, európai és nemzetközi menekültügyi és migrációs jogszabályokról és gyakorlatról.

A 2011-ben 8 nyelven készült tájékoztató füzet kísérő nélküli kiskorúaknak itt letölthető.

Támogató: Európai Menekültügyi Alap Nemzeti Allokáció, Belügyminisztérium

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság