#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Helsinkis szakértelem újra az európai menekültügyi szakma élvonalában

Munkatársunk, Gyulai Gábor volt a vezető szakértője az EU Menekültügyi Ügynöksége által szervezett európai bírói szemináriumnak a héten Máltán.

Az Unió minden részéről érkezett ötvennél is több résztvevő bíró és bírósági tréner két napig azokkal a speciális készségekkel foglalkozott, amelyekre a menekültügyben dolgozó bíróknak szüksége van a jogi tudáson túl ahhoz, hogy munkájukat hatékonyan, de emberségesen és előítéletektől mentesen végezzék. Terítékre került az elfogultság számos különböző tudatos és nem tudatos fajtája, a sztereotíp gondolkodás kihívásai, a kulturális háttér különbözőségéből fakadó kommunikációs zavarok, a tolmácsolással végzett munka különleges nehézségei és a nyelvi torzítások, a traumatizált vagy szégyenérzettől, stigmatizáltságtól szenvedő menedékkérőkkel való bírósági munka és a bírók szerepfelfogásával és kiégésével kapcsolatos kérdések is. A menekültügyi bíráskodás különösen nehéz szakma, hiszen egy ember élete, testi-lelki épsége múlik a bíró döntésén, és a döntéshez jóval kevesebb „bizonyíték” áll rendelkezésre, mint a bírók által tárgyalt legtöbb más ügyben.

Gyulai Gábor a menekültügyi szakma világszerte ismert trénere, már több mint 4000 szakembert képzett a világ minden részéről hat különböző nyelven. Büszkék vagyunk rá, hogy a Helsinki Bizottság valószínűleg az egyetlen olyan menekültüggyel foglalkozó európai civil szervezet, amelynek szakértőit rendszeresen kérik fel képzést tartani nem csak más civil szervezetek, de külföldi állami hatóságok, bíróságok és nemzetközi szervezetek is.

A Helsinki is egy magyar siker a világban!

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság