#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

Gratulálunk a FECSKÉ-nek!

Tegnap 2000 eurót nyert a Fogvatartottakat és Családjukat Képviselő Csoport projektje, mert a SozialMarie társadalmi innovációs díj zsűrije a 15 legjobb jelölt közé választotta a 275 indulóból.

Translation is available for this content

Switch to English

Hálásak vagyunk a FECSKE sokszínű közösségének: volt fogvatartottaknak, az ő családjuknak, a bv. intézetekben fogva tartott emberek hozzátartozóinak, támogatóiknak és a témában jártas szakembereknek, akik mind az emberséges, tisztességes börtönrendszerért dolgoznak. Az ő támogató jelenlétük és aktív részvételük kapta ezt a díjat.

Nagy megtiszteltetésnek érezzük a FECSKE elismerését. Megerősít bennünket a szilárd hitünkben, hogy a börtön úgy lehet emberséges, ha tiszteletben tartja a családi kapcsolattartás fontosságát; azt jogként, nem pedig privilégiumként kezeli. A FECSKÉ-t több csodálatos és innovatív társadalmi projekt mellett díjazta a SozialMarie, ami felbecsülhetetlen értékű visszajelzést is jelent számunkra: azt üzeni, hogy az igazságos és emberséges börtönrendszer nem csak nekünk fontos. Az elismerés energiát ad ahhoz, hogy tovább küzdjünk a céljainkért. Még egyszer köszönjük, nagyon büszkék vagyunk!

Elkötelezettek vagyunk, hogy tovább építsük sokszínű közösségünket! A családnak alapvető szerepe van a börtön utáni újrakezdésben, ezért:

  • tovább küzdünk a börtön telefondíjainak csökkentéséért,
  • tovább dolgozunk azért, hogy látogatáskor a családtagok az otthoni körülményekhez hasonlóan találkozhassanak,
  • tovább küzdünk a kapcsolattartás szükségtelen és aránytalan korlátozása ellen,
  • folytatjuk az Otthon várunk! kampányt, amelyben családtagok beszélnek arról, hogyan élték meg a kapcsolattartás korlátozását szerettükkel. Ezzel a nyilvánosságnak azt üzenjük, hogy a szigorú és átláthatatlan börtönrendszer a fogvatartottak családjait is bünteti, nagyon megterheli őket – ehelyett támogatni kell a családi kapcsolatok fennmaradását. Nem csak azért, mert a családi kapcsolathoz való jog a fogvatartottak és családtagjaik alapvető joga, hanem azért is, mert az egyetlen ésszerű módja annak, hogy felkészüljenek a szabadulás utáni újrakezdésre.
Kapcsolódó tartalmak:

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság