#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

Fiatalok ösztönzése az emberi jogok, a demokrácia és a jogállamiság védelmében való részvételre (2019-2021)

Translation is available for this content

Switch to English

A projekt célja amerikai szakértők közreműködésével olyan oktatási programok kidolgozása, melyek az emberi jogok és demokrácia témájában a vitakultúra fejlesztését segítik elő a fiatalság körében. Elsősorban 18-24 éves, észak-magyarországi fiatalokat céloznak a projekt keretében a Magyar Helsinki Bizottság által végrehajtott programok. 

A 2019 októberében kezdődött projekt keretében szervezett szeminárium 2020 tavaszán indult egy 17 fős csoport számára Miskolcon. A koronavírus adta rendkívüli helyzet okán a szeminárium 2020 szeptemberében folytatódott. Mit tanulhatunk az elnyomó, náci és kommunista rezsimek tapasztalataiból? Hogyan emlékezünk az áldozatokra? Miért felejtjük el ezeket a történeteket? Mit nyertünk a rendszerváltással? Mit jelentenek a szabadság és az az emberi jogokat biztosító intézmények? Miért érdemes őrizni őket, és miért visznek előre ebben a viták? Ehhez hasonló kérdésekről beszélgettünk, vitáztunk Miskolcon az okos, lelkes és inspiráló fiatalok kis csapatával.

A másik projekteseményre, egy háromnapos táborra 2021-ben kerül sor.

A projekt az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának támogatásával és a University of Minnesota Human Rights Lab keretében valósul meg.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság