#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

Szerezd be otthonra új társasjátékunkat!

A Fegyveres Péter egy kártyajáték, melyet a Magyar Helsinki Bizottság készített.

Munkánk során rájöttünk, hogy a legismertebb fegyveres, rendvédelmi szervezeteken túl (pl. rendőrség, közterület-felügyelet) sok kevésbé ismert is létezik Magyarországon (pl. halőrök, hegyőrök). Ezek mind-mind különböző módokon intézkedhetnek az állampolgárokkal szemben. Ráadásul a rendvédelmi szervezetekre vonatkozó jogszabályok nagyon bonyolultak – a többi jogszabályhoz hasonlóan. Így nehezen érthető, hogy mit tehetnek meg és mit nem, amikor érintkezünk velük.

A játékot azért hoztuk létre, hogy szórakoztató formában megismertessük a különböző fegyveres szervezetek tagjait, bemutassuk, hogy hogyan intézkedhetnek velünk szemben, illetve megismertessük a játokosokkal a jogvédelem legfontosabb intézményeit.

„Én egy szűk baráti társasággal játszottam és az volt a tapasztalat, hogy többször megálltunk játék közben és elolvastuk a kártyák hátulján a részletes magyarázatokat, mert nem hittük el, hogy az adott szerv tényleg felléphet úgy ellenünk. Szerintem nagyon tanulságos társas!” – Így számolt be a játékról Eszter, aki az elsők között próbálta ki a Fegyveres Pétert.

A játékot 2-8 fő játszhatja. A cél a legtöbb pont megszerzése, de vigyázat! Rabolni is lehet egymástól.

 

Ajánlott adományozási összeg: 4000 HUF (+ 1500 HUF belföldi postaköltség)

 

Hogyan juthatsz hozzá a saját Fegyveres Péter paklidhoz?

  1. Válaszd ki a neked kényelmes adományozási formát, majd küldd el a megfelelő adományozási összeget.
  2. Írj a helsinki@helsinki.hu-ra egy üzenetet, amiben jelentkezel a játékért, mi pedig rövidesen egyeztetünk veled az átvételi lehetőségekről.
  3. Ha postaköltséget is kalkuláltál a támogatás összegébe, akkor ne felejtsd el megírni nekünk a címet, ahová a helsinkis ajándéktárgyat várod!

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság