Európai bíróképzés a nemzetközi védelemre szoruló személyek jogairól (2016-2017)

Translation is available for this content

Switch to English

A Greek Council for Refugees koordinációja alatt kerül megvalósításra az Európai Unió által támogatott „Európai bíróképzés a nemzetközi védelemre szoruló személyek jogairól” című projekt, melyben a Magyar Helsinki Bizottság projektpartnerként vesz részt. A projekt célja, hogy hozzájáruljon az Európai Unión belüli jogértelmezés harmonizálásához a nemzetközi védelemre szoruló személyek alapvető jogainak érvényesítése területén. Ezt a célt a Tanács rasszizmus és az idegengyűlölet egyes formái és megnyilvánulásai elleni, büntetőjogi eszközökkel történő küzdelemről szóló 2008/913/IB kerethatározata (2008. november 28.) implementációjához kapcsolódó témákban tartott bíróképzések szervezésével törekszik elérni. A projekthez tartozó tevékenységeket 5 államban (Bulgária, Görögország, Magyarország, Málta, Olaszország) hajtják végre a partnerszervezetek.

A Magyar Helsinki Bizottság részt vesz a szakmai és képzési anyagok fejlesztésében, valamint két magyarországi képzés megszervezésével járul hozzá a projekt megvalósításához. A képzésekre 2017. február és szeptember között kerül sor, 15, illetve 20 résztvevő számára nyújt gyakorlatorientált, interaktív képzést (1) a menekültügyi és idegenrendészeti őrizet bírói felülvizsgálata, valamint (2) a gyűlölet-bűncselekményekkel szembeni hatékony büntetőjogi fellépés tárgyában.

 

EU-logo

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság