#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Elkészült a FECSKE honlapja

Az elmúlt években részt vettünk egy hálózatos együttműködés megkezdésében fogvatartottak hozzátartozóival, szabadult fogvatartottakkal és családtagjaikkal, civilekkel és a büntetés-végrehajtással foglalkozó szakemberekkel.

Ebből alakult ki a Fogvatartottakat és Családjukat Képviselő Csoport, röviden a FECSKE.

Mérföldkőhöz értünk: elkészült a FECSKE honlapja, ahol hasznos információkhoz juthatnak hozzátartozók és a büntetés-végrehajtás iránt érdeklődők. A hálózat 2020-21-ben kutatási jelentést készített a fogvatartottak kapcsolattartásáról.

A FECSKE abban hisz, hogy mindenkinek joga van a szabadságvesztés büntetését emberséges körülmények között tölteni. Az emberséges börtönkörülmények között töltött szabadságvesztés, a szociális szolgáltatások segítik a szabadulás utáni talpra állást, a társadalomba történő sikeres visszailleszkedést. Az emberséges fogvatartás kiemelt figyelmet fordít a családdal való minőségi kapcsolattartásra. A FECSKE azért jött létre, hogy a magyar börtön égető, és rendszerszintű problémáin együtt gondolkozhassanak a büntetés-végrehajtás által érintett csoportok tagjai. Hosszútávon egy önszerveződő mozgalom alapjait kívánják megteremteni és a fogvatartottak érdekképviseletének új formáit kialakítani.

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság