#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

Az orosz menekülők helyzete Magyarországon – ügyvédképzés április 12-én

Az Oroszországból menekülni kényszerült emberek helyzete Magyarországon nem könnyű. A magyar menekültügyi szabályozás nem nyújt nekik valós védelmet, az új idegenrendészeti törvény pedig megnehezítette tartózkodási jogcímük rendezését.

Miközben a fennálló hatalom (bárminemű) ellenzéke, a katonai szolgálatot megtagadók, a háborúellenes véleményt vallók és az LMBTQ-közösséghez tartozók helyzete egyre rosszabbá válik Oroszországban, a visszaküldés tilalmával kapcsolatos magyar és más tagállami hatósági és bírósági álláspontok egyelőre nem egységesek.

A Magyar Helsinki Bizottság ezért április 12-én délután ügyvédképzést szervez, ahol egy neves Oroszország-szakértő és orosz menekültek bevonásával keressük a választ arra, hogy milyen ma a rendszer ellenzékének lenni Oroszországban, és hogy mit jelent ez a visszaküldés tilalmának értékelésénél.

A képzésen való részvételért 4 kreditpont szerezhető.

A jelentkezéseket április 10-ig várjuk a konferencia@helsinki.hu e-mail címen. A helyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel.
Az esemény a GlobalGiving támogatásával valósul meg.Letölthető anyagok


Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság