#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

A választási bizottság előtt a kormány e-mailes népszavazási kampánya

Jogszerűtlen kampánytevékenységet folytat a kormány e-mail-címeink felhasználásával. A Magyar Helsinki Bizottság ez ellen fordult a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB). A civil jogvédők azt akarják elérni, hogy az NVB mondja ki: jogsértést történt, tiltsa el a kormányt a további jogsértésektől, és szabjon ki rá bírságot.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) a kormány népszavazási válaszait népszerűsíti e-mailjében. Méghozzá azokra a címekre küldte ki azokat, amelyeket a koronavírus-járvány alatt tájékoztatás céljából gyűjtött össze és kezel a KTK. A polgárok ahhoz azonban nem járultak hozzá, hogy e-mailcímeiket a kormány saját kampánytevékenységére használja.

Ráadásul a kormány e-mailjének tárgyában a „tájékoztatás” szó szerepel, ami félrevezető és megtévesztő, hiszen valójában népszavazási kampánytevékenység és nem tájékoztatás a levél tartalma.

A kormány üzenete súlyosan sérti a kampányt folytató szervezetek esélyegyenlőségét is. Ezért a Magyar Helsinki Bizottság azt is el akarja érni, hogy kötelezzék a kormányt, miszerint ugyanazoknak még a népszavazás előtt küldjék meg az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság és más civil szervezetek érvénytelen népszavazási válaszokra buzdító kampányüzenetét is.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság