#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

A menekültek világnapja

Ezen a napon a Magyar Helsinki Bizottság a nemzetközi közösséggel együtt fejezi ki szolidaritását a világon élő több mint 10 millió menekülttel, akiknek – a közhiedelemmel ellentétben – csak töredéke jut el Európába és azon belül Magyarországra.

 

A menekültek nem a meggazdagodás vagy pusztán a jobb élet reményében hagyják el otthonukat, hanem azért, hogy elkerüljék a kínzást, az embertelen bánásmódot, a rabszolgaságot vagy a háborút. Számukra nincs más lehetőség, ha emberhez méltó életet szeretnének élni, vagy egyszerűen csak életben akarnak maradni.

A Magyar Helsinki Bizottság 1998. óta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) együttműködő partnereként nyújt ingyenes jogi segítséget a hazánkba érkező menedékkérők számára az ország minden részén, továbbá magyar és európai testvérszervezeteivel közösen törekszik arra, hogy megőrizzük az európai civilizáció egyik ősi és egyetemes értékét: az üldözöttek befogadását és támogatását.


 

 

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság