#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

A Magyar Helsinki Bizottság nyílt levélben kéri az országgyűlési képviselőket, hogy ne válasszák meg Pokol Bélát alkotmánybírónak

A Magyar Helsinki Bizottság nyílt levélben kérte az országgyűlési képviselőket, hogy ne járuljanak hozzá szavazatukkal Pokol Béla alkotmánybíróvá választásához.

Pokol Béla írásainak tanúsága alapján elfogadhatónak tartja az olyan hátrányos megkülönböztetését, amely pusztán az érintett etnikai hovatartozásán alapul, ami az egyenlő emberi méltóság megtagadását jelenti. A Bizottság határozott álláspontja, hogy aki nem hisz az egyenlő emberi méltóságban, nem méltó arra, hogy egy demokratikus állam alkotmánybíróságának tagja legyen. A levélben a Bizottság idézi a miniszterelnököt, aki korábbi beszédében elfogadhatatlannak tartotta az egyenlő emberi méltóság követelményének megsértését. A Helsinki Bizottság arra kéri a képviselőket, hogy amennyiben egyetértenek vele, úgy ezt Pokol Béla megválasztásának elutasításával is juttassák kifejezésére.

A nyílt levél szövege itt érhető el.

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság