A Magyar Helsinki Bizottság Menekültügyi Programja külsős projektkoordinátort keres, heti 20 óra elfoglaltsággal

Külsős koordinátort keresünk a 2022 őszén indult “Youth Engagement and Sensitisation for Refugee Integration and an Inclusive Hungarian Society” (YES) projektünkhöz. A projekt fő célja a magyar, illetve a Magyarországon élő menekült és bevándorló fiatalok jogtudatosságának fejlesztése, valamint a magyar fiatalok érzékenyítése a menekültek és bevándorlók helyzetével kapcsolatban.

A projektkoordinátor feladata a projekt hatékony és pontos végrehajtásának biztosítása, ami magában foglal szervezési, kapcsolattartási, jelentési és adminisztratív feladatokat, határidők számonkérését és a sokrétű projekttevékenységek összefogását. Ennek keretében a projektkoordinátor szorosan együtt dolgozik a projekt szakmai vezetőjével, valamint a projektben résztvevő pénzügyi és adminisztratív munkatárssal.

A projektkoordinátorral megbízási szerződést kötünk és heti 20 órában számítunk munkájára, a lehető legkorábbi, 2023. októberi kezdéssel, előreláthatólag 2024. augusztus 31-ig.

Milyen munkatársat keresünk?

Olyat, aki egyetemi végzettséggel rendelkezik, anyanyelvi szinten beszél magyarul, magabiztos angol nyelvtudással rendelkezik és legalább két év releváns projektkoordinátori tapasztalata van. Szükséges a jó munkaszervező és kommunikációs készség, a lényeglátás és a precizitás, valamint hogy “távmunkában” is jól tudj csapatban dolgozni. Fontos, hogy képes legyél több különböző kolléga munkáját összefogni és hatékonyan biztosítani a projekthez kapcsolódó adminisztratív kötelezettségek és határidők betartását. Előnyt jelent a civil szervezeti vagy az emberi jogi területen szerzett tapasztalat. Elvárjuk, hogy teljes mértékben azonosulj a Magyar Helsinki Bizottság céljaival és szellemiségével.

Kik vagyunk?

A Helsinki Bizottság Magyarország egyik vezető emberi jogi szervezete, munkánkat számos nemzetközi díjjal jutalmazták az elmúlt években. Küldetésünk, hogy védelmezzük a demokratikus jogállamot, a független civil társadalmat, a tisztességes igazságszolgáltatást és a háború, üldöztetés elől menekülő embertársaink jogait. Évente több ezer olyan kiszolgáltatott helyzetben lévő embernek nyújtunk ingyenes jogi segítséget, akik általában senki másra nem számíthatnak.

Miért jó velünk dolgozni?

A Helsinki Bizottság egy dinamikus, barátságos, szabad munkahely, ahol átélheted milyen másokon segíteni,  milyen egy igazságos társadalomért dolgozni, úgy, hogy közben egy profi, nemzetközi hírű csapat tagja vagy. A YES projekt egy egyedülálló, izgalmas kezdeményezés, ahol közvetlenül is tehetsz azért, hogy a magyar társadalom befogadóbb legyen.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Küldd el magyar nyelvű önéletrajzodat, nettó fizetési igényedet, elérhetőséged legkorábbi dátumát, valamint angol nyelvű motivációs leveledet a jobs@helsinki.hu emailcímre, legkésőbb 2023. szeptember 25. hétfő éjfélig. Motivációs leveledben kérjük válaszolj tömören ezekre a kérdésekre:

  1. Why would you like to work with the Hungarian Helsinki Committee?
  2. Tell us three reasons for which you believe you are suitable for this job.
  3. We are planning to hold a two-day awareness-raising workshop for Hungarian and refugee youth (approximately 20 people). A) How would you select the venue for the event? What would be your selection criteria and how would the process look like? B) What are the usual administrative reporting criteria for such events? How can we demonstrate to the donor that the event took place, who the participants were and how successful/impactful it was?

A pályázatokat folyamatosan értékeljük.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság