A kirendelt védői rendszer és hiányosságai

A Magyar Helsinki Bizottság évtizedek óta dolgozik azon, hogy a legszegényebb emberek is hatékony jogi képviselethez jussanak. A kirendelt védői rendszer fejlődését és hiányosságait a Kriminológiai Közlemények 80. számában közölt tanulmányban foglalta össze Ivány Borbála ügyvéd kollégánk. Tanulmánya itt olvasható.

dr. Ivány Borbála

A kirendelt védői rendszer és hiányosságai

A kirendelt védői rendszerre nem szabad úgy tekintenünk, mint a büntető igazságszolgáltatási rendszer mostohagyermekére. A kirendelés azoknak az embereknek a jogvédelmét hivatott megteremteni, akik a leginkább kiszolgáltatott helyzetben vannak, mert szegények ahhoz, hogy megvegyék maguknak a kellő jogi szolgáltatást. Tehát a kirendelt védői rendszer színvonala szolidaritási és jogegyenlőségi kérdés. A társadalom és a jogalkotó feladata, sőt kötelessége, hogy magas szintű szolgáltatást biztosítson a hátrányos helyzetű embereknek.

A Magyar Helsinki Bizottság évtizedek óta dolgozik azon, hogy a legszegényebb emberek is hatékony jogi képviselethez jussanak. A kirendelt védői rendszer fejlődését és hiányosságait a Kriminológiai Közlemények 80. számában közölt tanulmányban foglalta össze Ivány Borbála ügyvéd kollégánk. Tanulmánya itt olvasható.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság