#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

A Helsinki Bizottság alkotmánybírósági mintabeadványa az indokolás nélkül felmentett kormánytisztviselők számára

2011 februárjában az Alkotmánybíróság egyhangú döntésében megállapította, hogy a kormánytisztviselők indokolás nélküli felmentését lehetővé tevő jogszabályi rendelkezés alkotmányellenes, azonban csak május 31-ével semmisítette meg azt. A Magyar Helsinki Bizottság álláspontja szerint a május 31. előtt elbocsátottak bizonyos feltételek mellett alkotmányjogi panasszal fordulhatnak az Alkotmánybírósághoz – ehhez kíván segítséget nyújtani a szervezet által készített mintabeadvány.

A Magyar Helsinki Bizottság tájékoztatója a jogérvényesítés lehetőségeiről és annak feltételeiről, esélyeiről az indokolás nélküli felmentés kapcsán itt, a szervezet rövid állásfoglalása a téma kapcsán itt olvasható.

Az alkotmányjogi panasz benyújtásának megkönnyítését célzó, a Helsinki Bizottság által készített alkotmánybírósági mintabeadvány innen letölthető. (A dokumentum itt pdf formátumban is elérhető.)

 

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság