#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Szükség van ránk, szükségünk van rátok

Kedves Barátunk!

Túl vagyunk az országgyűlési választáson és országos népszavazáson. A Magyar Helsinki Bizottság 1989 óta íródó történetében ez a kilencedik, illetve a nyolcadik ilyen alkalom. Ezek a választások és referendumok sokszor voltak nagy hatással a munkánk politikai és társadalmi környezetére. Bizonnyal így lesz ez most is. Egyetlen valamire nem volt és nem lesz hatásuk: az emberi jogok iránti elkötelezettségünkre.

Az emberi méltóság és a segítségre szoruló ügyfeleink melletti kiállást nem pusztán szakmai feladatnak tekintjük, hanem erkölcsi parancsnak is. Erős a meggyőződésünk, hogy amit teszünk, azzal jót cselekszünk. Ebben biztosan erősebbek vagyunk, mint az emberi jogok ellenségei.

Sokan kérditek tőlünk, hogyan tovább, mi lesz velünk ezután. Az alaphelyzet semmit sem változott, és született volna bármilyen választási, népszavazási eredmény, akkor sem változott volna. A mi országunknak, az itt élő embereknek minden helyzetben nagy szükségük van emberi jogokra és jogállami intézményekre. Civil jogvédelem nélkül nem létezhet demokratikus, szabad és jogállami Magyarország. Szükség van tehát ránk is, a Magyar Helsinki Bizottságra.

Ne feledd, az a hatalom, amelyik a jogvédőket üldözi, valójában a jogot, a törvényességet és a jogállamot üldözi. Végső soron téged, titeket támad.

A kormányerő korlátlan túlhatalma ma sokkal fenyegetőbb, az országunkban élők ma sokkal kiszolgáltatottabbak az állam önkényének, mint 33 évünk alatt bármikor. Mások segítségével és szolidaritással azonban úrrá tudunk lenni akár a kilátástalannak tetsző helyzeteken is. Senki ne féljen segítséget kérni! A magány reménytelenséget és veszteseket szül, az összekapaszkodás reményt és győzteseket.

Kedves Barátaink!

Tisztában vagyunk az elvárásaitokkal, átérezzük felelősségünket. Továbbra is számíthattok ránk, ahogyan mi is számítunk rátok. Nagy szükségünk van egymásra. Soha nem volt időszerűbb a jelmondatunk, mint most: a te jogod, a ti jogotok a mi hivatásunk.

a Magyar Helsinki Bizottság stábja 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság