#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

A Magyar Helsinki Bizottság jogsegélyszolgálata szakmai koordinátort keres

Szakmai koordinátort keresünk a Helsinki Bizottság büntető igazságszolgáltatással és jogállamisággal foglalkozó jogsegélyszolgálatába. Fő feladatai a jogsegélyszolgálat stratégiájának kialakítása, a jogi tanácsadó munka stratégiai szemléletű koordinálása, a hazai és nemzetközi joggyakorlat nyomon követése, megbeszélések levezetése, szakmai anyagok elkészítése, valamint részvétel az ügyekkel kapcsolatos nyilvános kommunikációban. Szeretnénk, ha új munkatársunk mielőbb – ideálisan október elején – csatlakozna hozzánk.

Milyen munkatársat keresünk?

Olyat, aki jogász végzettségű, anyanyelvi szinten beszél magyarul, magabiztos angol nyelvtudással rendelkezik és legalább három év releváns szakmai tapasztalata van. Ilyen lehet az ügyvédi, ügyvédjelölti, emberi jogi vagy más civil szervezetnél, emberi jogokkal foglalkozó hatóságnál vagy nemzetközi szervezetnél, az igazságszolgáltatásban vagy az akadémiai szférában  szerzett releváns tapasztalat. Szükséges a stratégiai gondolkodás, a jó munkaszervező készség, a kreativitás, a lényeglátás és a precizitás. Fontos, hogy képes legyél másokat is motiválni és a kollégáidnak is iránymutatást adni, továbbá hogy nyitott legyél a munkáddal összefüggő nem jogi feladatokra is (például előadás tartása, kutatásban vagy rendezvényeken való részvétel). Elvárjuk, hogy teljes mértékben azonosulj a Magyar Helsinki Bizottság céljaival és szellemiségével.

Kik vagyunk?

A Helsinki Bizottság Magyarország egyik vezető emberi jogi szervezete, munkánkat számos nemzetközi díjjal jutalmazták az elmúlt években. Küldetésünk, hogy védelmezzük a demokratikus jogállamot, a független civil társadalmat, a tisztességes igazságszolgáltatást és a háború, üldöztetés elől menekülő embertársaink jogait. Évente több ezer olyan kiszolgáltatott helyzetben lévő embernek nyújtunk ingyenes jogi segítséget, akik általában senki másra nem számíthatnak.

Miért jó velünk dolgozni?

A Helsinki Bizottság egy dinamikus, barátságos, szabad munkahely, ahol van lehetőség folyamatos szakmai fejlődésre, kreatív energiák kamatoztatására,  és ahol egy igazi közösségben dolgozhatsz. Velünk átélheted milyen másokon segíteni,  milyen egy igazságos, befogadóbb társadalomért dolgozni, úgy, hogy közben egy profi, nemzetközi hírű csapat tagja vagy. Közös munkánk intenzív betanítással kezdődik, irodánk Budapesten, a belvárosban található.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Küldd el magyar nyelvű önéletrajzodat, nettó fizetési igényedet, valamint motivációs leveledet a jobs@helsinki.hu emailcímre, legkésőbb 2023. szeptember 10. éjfélig. Motivációs leveledben kérjük, hogy válaszolj tömören ezekre a kérdésekre:
  1. Miért szeretnél a Helsinki Bizottságnál dolgozni?
  2. Mondj három okot, amiért alkalmasnak gondolod magad a meghirdetett pozícióra!
  3. A Karmelita Kolostor előtti tüntetésen rendőrök könnygázzal fújtak le tüntető diákokat. Ajánljon segítséget a Helsinki Bizottság? Ha igen, milyen feltételekkel, milyen formában? Ha nem, miért nem? (legfeljebb 100 szó)
  4. Mi ma Magyarországon a fogvatartással kapcsolatos legjelentősebb probléma? Kérjük, hogy erre a kérdésre angolul válaszolj (legfeljebb 100 szó).

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság