Segítség kérése: Rendőri intézkedés és bántalmazás

rendőri intézkedés és bántalmazás

Milyen ügyekben tudunk segíteni?

Jogi segítséget nyújtunk a felsorolt jogi problémákkal kapcsolatban. Jogi képviseletet az erőforrásainktól függően csak korlátozott számban tudunk nyújtani.

 • Rendőri intézkedés és bántalmazás

  Akkor tudunk segíteni, ha:

  Önt az eljáró rendőr bántalmazta, vagy
  Önnek más panasza van a rendőri intézkedéssel kapcsolatban (pl. jogszerűtlenül állították elő vagy bilincselték meg Önt).


HOGYAN TUDUNK SEGÍTENI?

Ha Ön ír nekünk, akkor először át kell nézzük az iratokat. Megkeresésére 90 napon belül válaszolunk. Akkor is válaszolni fogunk, ha nem tudunk Önnek segíteni.

Ha az Ön ügye a profilunkba tartozik, általában akkor is csak jogi tanácsot tudunk adni. Ez azt jelenti, hogy elmondjuk vagy leírjuk, hogy Önnek milyen jogi lehetőségei vannak (kihez fordulhat, milyen eljárást érdemes indítania, stb.). Nem fogjuk tehát megírni Önnek a beadványokat, és nem fogjuk képviselni Önt a bíróság előtt sem.

Ügyvédeink csak kivételes esetekben fogják az Ön ügyét a bíróság előtt képviselni. Ilyen kivételes eset, ha stratégiai szempontból fontos az ügy, vagy nagyon súlyos a jogsértés (például ha egy rendőr bántalmazta Önt).

Szakmai belátásunk alapján döntjük el, hogy kinek és pontosan milyen módon segítünk.

Hova fordulhat, ha mi nem tudunk segíteni? Összegyűjtöttük azokat a hatóságokat és civil szervezeteket, akikhez segítségért fordulhat.

HOGYAN ÉR EL MINKET?

Kattintson az alábbi, “Segítséget kérek” gombra, és töltse ki az ott megjelenő űrlapot.

Miután kitöltötte az űrlapot, küldje el nekünk az ügyhöz kapcsolódó összes iratát: ne csak a saját beadványait, hanem a hatóságok, bíróságok által hozott határozatokat, ítéleteket, végzéseket, szakvéleményeket, orvosi vizsgálatok eredményét stb.

Az iratokat elküldheti:

 • emailben a helsinki@helsinki.hu címre, vagy
 • postán a Magyar Helsinki Bizottság, 1242 Budapest, Pf. 317. címre.
  Kérjük, hogy fénymásolt iratokat küldjön! Ha erre nincs lehetősége, akkor küldje el az eredetit: mi majd lefénymásoljuk, és postafordultával visszaküldjük Önnek.

Mielőtt segítséget kér, kérjük, olvassa el alaposan, hogy pontosan milyen ügyekben tudunk segíteni. Ha úgy látja, hogy az Ön ügye ilyen, akkor a lap alján található “Segítséget kérek” gombra kattintva tud nekünk írni.

Kérjük, ne jöjjön be az irodánkba egyeztetés nélkül, mert nem fogjuk tudni Önt fogadni!

Ha nem működik a “Segítséget kérek” gomb, vagy bármilyen más kérdése van, keressen minket:

 • emailben a helsinki@helsinki.hu címen,
 • postán a következő címen:
  Magyar Helsinki Bizottság
  1242 Budapest, Pf. 317.
 • telefonon a (+36 1) 321 4323, (+36 1) 321 4327, vagy a (+36 1) 321 4141 számon munkanapokon.

Titoktartás

Az Ön által megadott információkat csak a Magyar Helsinki Bizottságon belül osztjuk meg, szakmai konzultáció céljából. Ezeket az információkat másnak nem adjuk ki. Ha bővebben szeretne erről tájékozódni, olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
Tájékoztató és információs anyagok

Segítségkérő űrlap indításaRendőri intézkedés és bántalmazás

Magyar Helsinki Bizottság