Police in Transition

Szerkesztette: dr. Kádár András Kristóf, Magyar Helsinki Bizottság
CEU Press, 2001
ISBN 978-963-9241-15-2

Translation is available for this content

Switch to English

Police in Transition (A rendőrség az átmenet korszakában) című programjának lezárásaként a Magyar Helsinki Bizottság kiadta a program keretei között 1998-ban megjelentetett CD hatályosított változatát, a CEU Press pedig megjelentette a program során elkészült rendészeti tanulmányokat tartalmazó, „Police in Transition” címet viselő kötet.

A CD tematikája: a rendőrség feladatköre, az egyes államok rendőrségeinek létszáma, költségvetése, szervezete és irányítása, a fizikai erőszak alkalmazásának feltételei, a lőfegyverhasználat és az igazoltatás. Emellett a CD jelentős mennyiségű angol nyelvű jogi szöveget és műhelytanulmányokat is tartalmaz.

A Central European University Press gondozásában megjelent könyv a programban részt vevő nemzetközi hírű rendészeti szakemberek tanulmányait tartalmazza olyan időszerű kérdésekről, mint a rendőrség szervezeti felépítése különböző európai országokban, a rendőrségi tevékenység és a kriminalitás összefüggései, a rendőrség szerepe az alkotmányos demokráciákban, a rendőrségi túlkapások problémája, a rendőrség tevékenységének civil kontrollja, valamint a kelet-közép európai országok rendőri erőinek demokratikus átalakulása. A sokféle nézőpont (a kötet szerzői között a kérdések magyar, román, jugoszláv, bolgár, lengyel, brit és amerikai szakértőit egyaránt megtaláljuk) és a feldolgozott témák széles köre biztosítja, hogy a könyv rendkívül hasznos forrásként szolgáljon rendészeti kutatással, kriminológiával, illetve az igazságszolgáltatás egyéb kérdéseivel foglalkozó szakembereknek éppúgy, mint a rendvédelmi szervek vagy az emberi jogi szervezetek tagjainak számára. Ezen túlmenően az emberi- és alkotmányjogi stúdiumokat kínáló egyetemek és egyéb oktatási intézmények oktatói és hallgatói is haszonnal forgathatják.

http://www.ceupress.com/books/html/PoliceInTransition.html

 

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság