Állás Adminisztratív koordinátor munkatársat keresünk

Nemzetközi ügyvédi elismerést kapott a Magyar Helsinki Bizottság

Translation is available for this content

Switch to English

Az Ügyvédi Irodák Hálózata (LFN) díját a nemzetközi szervezet éves konferenciáján vette át Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke. A budapesti eseményen kiemelték a magyar civil jogvédő egyesület széleskörű tevékenységét, és azt, hogy olyan szorult helyzetű embereknek segítenek, akiknek egyébként nem volna esélye jogi képviseletre.

Az Ügyvédi Irodák Hálózata (LFN) díját a nemzetközi szervezet éves konferenciáján vette át Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke.

„Magyar jogászok és egyéb szakértők bátor csoportja évtizedek óta kitartóan dolgozik a teljes jogegyenlőségért. Ez igen tiszteletreméltó elköteleződés. Sok-sok különböző bőrszínű, hitű, nemű, származású és helyzetű embernek van szüksége a Magyar Helsinki Bizottság támogatására, tudására és tapasztalatára. Van tehát miért felnézni ennek a civil jogvédő szervezetnek a rendkívüli munkájára” – méltatta a díjazottat Szecskay András, a Szecskay Ügyvédi Iroda (SZÜI) irodavezető ügyvéde.

Ez az ügyvédi iroda tagja a magyar tagszervezete az LFN-nek, és különösen az ukrán háború óta mélyült el a kapcsolata a Magyar Helsinki Bizottsággal. A SZÜI nagyon sokat tett a hazai ügyvédek mozgósítása érdekében, hogy pro bono (ingyenes) munkával támogassák az ukrajnai menekülőket, akiknek leginkább a Magyar Helsinki Bizottság nyújt jogi segítséget.

Az Ügyvédi Irodák Hálózata (LFN) díját a nemzetközi szervezet éves konferenciáján vette át Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke.

„A Magyar Helsinki Bizottság tevékenysége a jogállamiság védelmétől a büntető igazságszolgáltatás és a fogvatartás problémáin át a menekültügyig terjed. Ezeket a látszólag egymástól távol eső területeket az emberi jogok kapcsolják össze. Bennünket jó okkal neveznek civil jogvédőknek, de a jogvédelem valójában csak egy eszköz ahhoz, hogy a nehéz helyzetű embereken, az ügyfeleinken és sérülékeny társadalmi csoportokon segíthessünk a jog és a nyilvánosság erejével” – köszönte meg az LFN díját Pardavi Márta, a Magyar Helsinki bizottság társelnöke.

Az LFN-t 1989-ben alapították, több mint 52 országban van jelen öt kontinensen, és mintegy ezer ügyvédet képvisel.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság