#VeddVisszaAJövőd LMBTQ programokkal készülünk a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, nem csak LMBTQ embereknek

Nem érkezett meg a szavazási levélcsomagja? Itt a minta a jogorvoslathoz

Többen arról tájékoztatták a Magyar Helsinki Bizottságot, hogy hiába nyújtották be időben a levélszavazók névjegyzékébe vételi kérelmüket, és vette őket névjegyzékbe a Nemzeti Választási Iroda, a mai napig nem érkezett meg postán a szavazási levélcsomagjuk, nem fogják tudni április 3. 19:00-ig visszajuttatni szavazatukat a Nemzeti Választási Irodához. Ha Ön levélszavazóként azt kérte, hogy postán kézbesítsék a szavazási levélcsomagját, azonban még mindig nem kapta meg a levélcsomagot, akkor jogorvoslattal élhet. A választási eljárással kapcsolatos jogorvoslatot „kifogásnak” hívjuk. Egy kifogásmintát készítettünk, ami alapján élni tud a jogorvoslattal.

MINTA_Kifogas_Szavazasi levelcsomag nem erkezett meg

A választójog alapjog. Fontosnak tartjuk, hogy akit jogsértés ér, jogorvoslattal éljen annak érdekében, hogy nyoma legyen a jogsértésnek, a jövőben több figyelem legyen szentelve a levélszavazatok kézbesítésének, és legyen kimondva: jogsértés történt.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság